כשאנחנו מכינים חלות,לחם,או פיצה, אנחנו צריכים לגרום לבצק לתפוח על מנת שהבצק (התוצר הסופי שלנו) יהיה אוורירי ונעים לאכילה.
מה זה בעצם שמרים?
ומה זאת הריאקציה הזאת שגורמת להם לתפוח?
בואו ננסה לברר ביחד:)
כשאנחנו מכינים חלות,לחם,או פיצה, אנחנו צריכים לגרום לבצק לתפוח על מנת שהבצק (התוצר הסופי שלנו) יהיה אוורירי ונעים לאכילה.
מה זה בעצם שמרים?
ומה זאת הריאקציה הזאת שגורמת להם לתפוח?
בואו ננסה לברר ביחד:)
שמרים עולים עקב תהליך הנקרא תסיסה.
שמרים הם סוג של פטרייה, וכאשר הם נחשפים לסוכרים בסביבה חמה ולחה, הם עוברים תסיסה. במהלך התסיסה, שמרים צורכים את הסוכרים ומייצרים גז פחמן דו חמצני ואלכוהול כתוצרי לוואי.
תהליך התסיסה של השמרים מייצר ריח שיהיו כאלה שיחשבו שהוא לא נעים.
אז מה גורם לתפיחה של הבצק?
גז הפחמן הדו חמצני הוא הגורם לתפיחת הבצק.
כשהשמרים מייצרים פחמן דו חמצני, הוא נכלא בבצק ויוצר בועות. הבועות הללו גורמות לבצק להתרחב ולהתפח. האלכוהול שנוצר במהלך התסיסה מתאדה במהלך האפייה.
בנוסף לפחמן דו חמצני, שמרים מייצרים גם תרכובות נוספות התורמות לטעם ולמרקם של הלחם. תהליך תסיסה זה חיוני בהכנת לחם, מכיוון שהוא עוזר ליצור את המרקם הקליל והאוורירי האופייני ללחמים רבים.
ספרו לנו : יש לכם מתכון טוב ללחם?
נשמח שתשתפו אותנו :)
הוא יותר בטוח, יותר עמיד ואין לו מתחרים מבחינת ביצועים. מבצע מיוחד לזמן מוגבל