בנית בית בהדפסת תלת מימד
האם זה אפשרי?
אין ספק שאחד מהגאדג'טים או הטכנולוגיות המעניינות בשוק כיום היא הדפסה תלת מימדית. למרות שהמדפסת הראשונה יצאה לשוק כבר בשנת 1983, כיום ניתן למצוא מדפסות בעלויות משתנות, בהתאם לדרישת המשתמשים, כאשר חברות מסויימות מציעות מדפסות המתאימות למשתמש הביתי בעלות של כמה אלפי שקלים.
מדפסות תלת מימד הן הלהיט החם ביותר בשוק, אך לצד האפשרות להדפיס דמויות, קערות, תכשיטים ושלל מוצרים מפלסטיק, מתכת, גומי וכדומה.
כעת מסתמן כי לצד היצירות מפלסטיק השונות בקרוב נוכל להדפיס אלמנטים הרבה יותר משמעותיים וחזקים כמו בטון.
בזכות ברוק קושנוויס פרופסור לתעשייה והנדסת מערכות באוניברסיטת דרום קליפורניה , ברוק עובדת על מדפסת תל מימד המסוגלת לבנות בית שלם.
חשוב להבהיר כי התוצאה הסופית אינה מנפיקה קירות בלבד, שכן המטרה היא ליצור מודל שלם, הכולל צנרת,חיווט חשמלי ועוד.
בהדרכה הבאה נסביר כיצד לעשות זאת שלב אחר שלב.
1) נתחיל בעיצוב הבית: ניצור תכנון אדריכלי מפורט של הבית באמצעות תוכנת מחשב (CAD) , זה ישמש אותנו כתוכנית לתהליך ההדפסה התלת מימדית.
שלב שני
נבחר את שיטת ההדפסה התלת מימדית: קיימות שיטות שונות להדפסה תלת מימדית לבניית בתים, כגון יצירת קווי מתאר, אקסטרוזיה בטון או הדפסה על בסיס אבקה.
שלב שלישי
הכנת השטח שבו נדפיס את הבית.
שלב רביעי
התקנה של המדפסת בשטח, עלינו לוודא שהיא מכויילת כהלכה ומתפקדת, מחוברת למקור של מים וחשמל לפי צרכיה, והטענה של החומרים הדרושים.
שלב חמישי
מתחילים בהדפסה: כמו שמדפסת ביתית המדפסת תתחיל להדפיס לפי נתיב מוגדר מראש שכבה אחר שכבה.
היא תתחיל ברצפה ואז תעלה לקירות .
שלב שישי
בזמן שהמדפסת מדפיסה את הקירות למשל, ניתן להתקין במקביל אלמנטים אחרים כמו: חלונות ודלתות לפי צורך ומיקום.
שלב שביעי
חשוב מאוד לעקוב אחרי התהליך מקרוב על מנת לטפל בבעיות בזמן.
כמו הטענת חומרים , הם יכולים להיגמר תוך כדי עבודה, תקלות במדפסת וכדומה.
שלב שמיני
שלב הגימור: לאחר השלמת המבנה הראשי ניתן ליישם גימור סופי , קוסמטי, וזה אומר החלקה של הקירות או ציפוי שלהם, בטיח או צבע או גימור אבן.
שלב תשיעי
בקרת איכות ובדיקות: חובה לערוך בקרת איכות יסודות על מנת להבטיח את תקינות המבנה והבטיחות שלו, וכמובן לקבל את כל ההיתרים הנחוצים.
סיום העבודה
בתוך הבית תוכלו להתקין אינסטלציה , מטבח ועוד.
חשוב לציין שטכנולוגיית הדפסת תלת מימד לבניה עדיין מתחפתחת ועשוייה להשתנות בהתאם לציוד ולחומרים שמשתמשים בהם. מומלץ מאוד לבדוק עם מומחים בתחום ולפעול לפי חוקי הבניה.
שימו לב וחשוב מאוד לבדוק האם זה אפשרי בכלל בישראל!