תוכן ההודעה ניתן לעריכה מהמערכת ניהול בחלק של עמודים

ראשי > ניסויים > כימיה > הכנת אינדיקטור ל-pH מכרוב אדום

שם כותב הניסוי: מערכת מדעי

פורסם ב 26/12/2022
עודכן ב 04/12/2023
כימיה כימיה
  • קבוצת גיל: 9 ומעלה
  • דרגת קושי: נמוכה
  • מידע ניסוי בפיקוח הורים
  • זמן 30 דקות

הכנת אינדיקטור ל-pH מכרוב אדום

חומרים טבעיים רבים משנים את צבעם לפי רמת החומציות של הסביבה. אחד מהצבעים האלה מעניק לכרוב האדום את צבעו.
בניסוי זה נלמד כיצד להפיק את הצבע ונלמד לזהות בעזרתו חומצות ובסיסים (ההפך מחומצה)

רכיבי הניסוי

הכנה

נצתרך לבשל כרוב אדום במים בכדי למצות את הצבע האדום. לכן יש להכין כרוב, מים וסיר. אפשרות נוספת היא לטחון את הכרוב בבלנדר, במידה ובחרתם באפשרות זו עליכם לטחון עם מים ולסנן.

לאחר בישול הכרוב (15-30 דקות) וצביעת המים יש להמתין לקרור ואז ניתן למזוג את המים הצבועים ולהתחיל לבדוק חומציות של חומרים שונים.

הכנת אינדיקטור ל-PH - כרוב סגול

נבשל את הכרוב כחצי שעה במים רותחים. 

בעוד שאת הכרוב אפשר לאכול, אותנו מעניינים במים האדומים\סגולים, לאחר שהסיר יתקרר נאסוף את המים ונשמור.

מיץ הכרוב משמש כאינדיקטור ל-PH וניתן לעשות איתו ניסויים רבים, כגון הכנת ביצה בצבעים.

DidYouKnow

לא רק כרוב יכול לשמש כאינדיקטור ל-PH, נסו גם סלק ואפילו פרחי היביסקוס!

בואו נבדוק את רמת החומציות של חומרים שונים

עכשיו נוכל לבדוק את רמת החומציות של חומרים שונים.

סדרו מספר כוסות והכניסו לתוכם את החומרים הבאים:

  1. מיץ לימון
  2. חומץ
  3. חלב
  4. אקונומיקה
  5. קולה
  6. חלבון ביצה (הלבן של הביצה)

עכשיו הוסיפו ממיץ הכרוב לכל אחד מהחומרים, מה קורה? כיצד הצבע משתנה?

Tip

אתם מוזמנים לבדוק חומרים נוספים

סתירת חומצה\בסיס

לאחר שראינו כיצד חומרים שונים בעלי רמות חומציות\בסיסיות שונה משנים את צבע מיץ הכרוב

נסו לערבב בין החומצה לבסיס, נניח בין מיץ הכרוב עם חומץ לסודה לשתיה, או קצת אקונומיקה ולימון.

מה קורה לצבע?

 

 

Tip
  • המלצתי לערבב בין החומרים לאט או במנות קטנות
  • לכיוונון עדין של PH של תמיסה קוראים טיטור

עתה ניתן להכין מיקרא של צבע וחומציות

בעזרת ניר לקמוס תוכלו לקבוע את רמת החומציות של כל חומר ולהכין מיקרא צבע מיץ כרוב\PH

 

 

 

Tip

תשתמשו בטפי בכדי להוסיף לתמיסה כמות קטנה של חומצה\בסיס

תגובות