תוכן ההודעה ניתן לעריכה מהמערכת ניהול בחלק של עמודים

ראשי > ניסויים > מדע כללי > הכנת גלידה

שם כותב הניסוי: מערכת מדעי

פורסם ב 08/05/2023
עודכן ב 05/08/2023
מדע כללי מדע כללי
  • קבוצת גיל: 5-8
  • דרגת קושי: נמוכה
  • זמן 20 דקות

הכנת גלידה

ניסוי טעים שהעיקרון המדעי בו בכלל קשור להמסת מלח בקרח וחוק שימור האנרגיה אבל נוצל לפני ימי המקררים

רכיבי הניסוי

שלב ראשון

הכניסו לשקית האטומה את רכיבי הגלידה. שמנת, סוכר ווניל לגלידת וניל או אבקת שוקו לגלידת שוקו (לדעתי כפית שוקו לחצי כוס שמנת יספיקו, אבל תצתרכו לנסות)

attention

וודאו שהשקית עם החומרים לגלידה סגורה הייטב או שתקבלו גלידה מלוחה!

לחילופין, אם יש לכם מוט הקצפה אפשר להכין בכוס מוקפת בקרח ומלח.

שלב שני, קרור

לתוך קופסא הכניסו קרח והרבה מלח.

הכניסו את השקית (או כוס במידה ויש לכם מוט הקצפה) עם רכיבי הגלידה כך שהקרח יעטוף אותה מכל כיוון.

Tip

השתמשו במלח שולחן רגיל (לא גס)

שלב 3 הכנת הגלידה

עכשיו, כשהקופסא סגורה, המלח מתמוסס בקרח ושקית הגלידה בפנים נישאר להקציף את השמנת.

מנערים חזק ומהר את הקופסא, משקשקים וניתן להתחרות מי מצליח לנער הכי הרבה זמן.

חלק זה לוקח מספר דקות אבל בסופו תגלו שכל החומרים בשקית התערבבו, הוקצפו ואם הצלחתם - קפאו והפכו לגלידה...

תגובות